Joga no rīta, vakarā... kā būtu pusdienlaikā? Trešā daļa | Nava Yoga

Joga no rīta, vakarā... kā būtu pusdienlaikā? Trešā daļa

09.06.2016

Noslēguma daļa blogu ierakstiem par jogas nodarbībām pusdienlaikā. Ar iepriekšējiem ierakstiem vari iepazīties šeit.

Pirmdiena, plkst. 12.00. Hatha joga

Es atkal devos uz Labo Sajūtu Laboratoriju, lai noslēgtu savu piecu darba dienu pusdienlaika jogas maratonu. Šoreiz kārta Hatha jogai, kas koncentrējas uz āsanām, kuras kopīgas daudzām jogas praksēm. Pastiprināta uzmanība tiek pievērsta būtiskiem sīkumiem – pēdu, plaukstu novietojumam pozā, attālumiem, pagriezieniem u. c. Tā kā āsanu nomaiņa Hatha jogā nav ātra, pie katras no tām ir iespēja pakavēties.

Nodarbību pasniedz Daina Liepiņa. Viņa ar neatkārtojamu vērību izseko visu nodarbības dalībnieku sniegumam, tādējādi ieliekot tik vērtīgo pamatu, uz kura būvēt savu tālāko jogas praksi. Neatkarīgi no tā, kādu jogas virzienu ir radusies vēlme praktizēt padziļināti. Un, protams, elpošana – dažādas elpas, ieelpu/izelpu ilgums un izpildījuma detaļas – visas šīs iemaņas Daina stāsta un rāda savā nodarbībā, kur tās uzreiz jāizmēģina katram pašam savienojumā ar pozām. Ja tiecamies uz maksimālo efektu, ir diezgan uzmanīgi jāseko līdzi, lai elpa kaut kur nepazūd vai neatpaliek.

Līdzīgi ir ar man īpaši mīļajiem līdzsvara vingrinājumiem – ja šaustīsies no viena koncentrēšanās punkta uz otru, nepaļausies uz savu gudro ķermeni, veiksmīgs izpildījums izpaliks. Tik patiesi, ka izklausās neticami: dažu vienkāršu (es domāju, ka pa spēkam katram) principu ievērošana palīdz atgūt mieru un atvērties jaunai enerģijai, atvadīties no negatīvām, nomācošām domām.

Piezīmes

Visas pusdienlaika nodarbības ilgst stundu. Tās ir piemērotas kā iesācējiem, tā pieredzējušiem jogotājiem. Nodarbības ir izstrādātas tā, lai pēc tām varētu iztikt bez dušas apmeklējuma un ilgām minūtēm pie spoguļa pirms atgriezties ikdienas gaitās. Turklāt ir nodrošināta divu stundu bezmaksas autostāvvietas iespēja, veloceliņš atrodas vien dažu soļu attālumā, tāpat arī sabiedriskā transporta pieturvietas.

Uz tikšanos jogas un skaistuma studijā Rīgas centrā - Labo Sajūtu Laboratorijā!

Vita Grīnvalte

 

This website is using cookies. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.
СОГЛАШАЮСЬ